Gå til hovedindhold

Børnehaven

Velkommen til børnehaven i Børnenes Ø. Her har vi fokus på dit barns udvikling og trivsel.

Dukker i klapvogn
 • Læs op

Indhold

  Børnehaven ligger centralt på Aarhus Ø, som er en levende og mangfoldig bydel i hjertet af Aarhus. Dagtilbuddet har nogle fantastiske rammer i byggeriet Generationernes Hus - et unikt hus, hvor dit barn bliver en del af et større fællesskab – på tværs af generationer.

  Vi har både pladsen og rammerne til at udvide i dette fantastiske hus, hvor dagtilbuddet råder over hele tre etager.

  Børnehaven er beliggende på 1. og 2. sal, og børnene i aldersgruppen 3-6 år er pt. inddelt i tre grupper med ca. 20 børn i hver gruppe.

  • Goplerne
  • Hajerne
  • Delfiner

  I Børnenes Ø møder vi dit barn i øjenhøjde – både fysisk og psykisk. Det betyder bl.a., at vi møder dit barn på det udviklingsniveau, hvor det er og tilpasser udfordringerne hertil. Vi tror nemlig på, at børn trives og udvikler sig, når de har passende udfordringer.

  Vi prioriterer overgangsarbejdet fra vuggestue til børnehave, og i den sammenhæng vil vi inddrage dig som forælder mest muligt.

  Sådan ser her ud

  Indendørs er der lyst og venligt med et godt lysindfald i alle rum, og hver børnegruppe har deres eget grupperum med tilhørende toilet og garderobe.

  Grupperummene er fleksibelt indrettet med mange små hyggekroge, som inspirerer til leg. Her er der frihed til, at dit barn kan vælge sine egne lege og legekammerater. Eller det kan deltage i planlagte lege i gruppen.

  Fælles faciliteter

  Vi har flere kreative værksteder i huset. Her er der plads til nærvær og fordybelse, når børnene tegner, maler, klipper eller klistrer.

  Hvis dit barn har behov for det, kan det også få en lur i stille og trygge omgivelser.

  Om morgenen og indtil ca. kl. 7:45 samles vi på tværs af huset i vuggestuens hyggelige fællesrum, Havbunden. Det er også her, du kan hente dit barn igen efter kl. 15:45. Fra ca. kl. 7:45 starter dagen i børnehaven på 1. og 2. sal.

  Vi gør også gerne brug af de fælles faciliteter i Generationernes Hus. Fx multisalen med tribunen, som er et kunstværk i sig selv. Her går vi hen, når vi har brug for ekstra meget plads. Eller når børnene skal være tilskuere - eller selv optræde for andre.

  Vi har også adgang til andre, mindre rum, hvor der er særlig god mulighed for motorisk udfoldelse, kreativitet, sansestimulering m.v.

  Legeplads

  Dit barn kan også boltre sig på vores store, funktionsopdelte legeplads, som breder sig rundt om bygningen. Legepladsen er inddelt i en vuggestue- og i en børnehavelegeplads. Inddelingen giver god mulighed for, at børnene kan udfolde sig motorisk efter deres alder, og de kan altid finde en krog, hvor det er hyggeligt at lege.

  På legepladsen er der bl.a. boldbaner, cykelbaner, rutsjebaner, gynger, klatrestativer og balancebomme. Her er også buske, træer og plantekasser, som giver liv til legepladsen.

  Der er også en legeplads på den store altan ud for stuen på 1. sal.

  Forrige Næste

  Pt. består børnehaven af en enkelt børnegruppe, men fra 1. januar 2023 bliver børnehaven udvidet med yderligere en børnegruppe. Der vil være ca. 20 børn i hver gruppe.

  Der er tilknyttet to pædagoger og en pædagogmedhjælper til hver børnehavegruppe.

  Rolig start på dagen

  Vores åbningstider er:
  6:30 – 17:00 (tirsdag til torsdag)
  6:30 – 16:30 (mandag og fredag)

  Hvis dit barn møder tidligt ind (mellem kl. 6:30 – 7:45), tager vi imod jer i vuggestuens fællesrum, Havbunden. Her får dit barn en stille og rolig start på dagen, og de børn, der ikke har spist hjemmefra, får tilbudt morgenmad (havregryn / havregrød).

  Vi åbner børnehaven ca. kl. 7:45-8:00.

  Ca kl. 08:00 går børnene ud i deres grupperum, og herefter følger dagen en bestemt rytme, som både er tryg og genkendelig, men også afvekslende for dit barn. Der er faste tidspunkter for samlinger, måltider, middagslur, frugt og forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

  Ugeplan for aktiviteter

  Der er til hver uge udarbejdet en overordnet plan med struktur / aktiviteter i grupperne. Vi tager udgangspunkt i den Pædagogiske Læreplan, som danner grundlag for det pædagogiske arbejde med børnene i hele Børnenes Ø.

  I dagligdagen arbejder vi med seks læreplans-temaer, som understøtter dit barns udvikling og trivsel:

  • Alsidig personlig udvikling
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Natur, udeliv og science
  • Kultur, æstetik og fællesskab

  Læreplanen beskriver, hvordan vi etablerer et pædagogisk læringsmiljø, der med leg, planlagte aktiviteter, spontane aktiviteter og daglige rutiner giver børnene mulighed for udvikling, læring og dannelse over hele dagen.

  Du kan som forælder følge dit barns hverdag på Aula.

  Det er bestyrelsen for Børnenes Ø, der træffer beslutninger om mad og måltider.

  Pt. har vi en forældrebetalt frokostordning, hvor vi får leveret frokost fra husets café Øens Madhus.

  Vi har også en forældrebetalt eftermiddagsmads-ordning.

  På Aula kan du se ugens menu, og du er altid velkommen til at spørge personalet, hvis du vil vide mere om måltiderne.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  Det betyder meget for dit barns trivsel, at vi kan samarbejde. Derfor prioriterer vi et godt og konstruktivt samarbejde med dig som forælder.

  Læs mere om vores forældresamarbejde under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 5. juli 2024