Gå til hovedindhold

Vuggestuen

Velkommen til vuggestuen i Børnenes Ø. Her er tryghed i hverdagen og det gode børneliv i centrum.

Lille barn ved træskib
 • Læs op

Indhold

  Vuggestuen i Børnenes Ø ligger centralt på Aarhus Ø, som er en levende og mangfoldig bydel i hjertet af Aarhus. Dagtilbuddet har nogle fantastiske rammer i byggeriet Generationernes Hus - et unikt hus, hvor dit barn bliver en del af et større fællesskab – på tværs af generationer.

  I dagtilbuddets vuggestue er de mindste børn i aldersgruppen 0-2 år inddelt i fem grupper med ca. 12 børn i hver gruppe:

  • Rokkerne
  • Muslingerne
  • Krabberne
  • Korallerne
  • Boblerne

  Hos os bliver dit barn tilknyttet en gruppe med fast personale. Det betyder, at dit barn får en tryg og genkendelig hverdag, hvor det møder de samme voksne og børn hver dag.

  Sådan ser her ud

  Indendørs er der lyst og venligt med et godt lysindfald i alle rum. Hver gruppe har sit eget grupperum med tilhørende toilet og garderobe. At have sit eget tilhørsforhold er med til at gøre det trygt for dit barn at være i en stor institution.

  Grupperummene er fleksibelt indrettet med mange små hyggekroge, som inspirerer til leg.

  Fælles faciliteter

  Vi har flere kreative værksteder med plads til nærvær og fordybelse, når børnene tegner, maler, klipper eller klistrer.

  I krybberummet får dit barn en lur i stille og trygge omgivelser, når det har behov for det.

  Vuggestuens hyggelige fællesrum, Havbunden, bruger vi bl.a. til at samles i om morgenen, når børnene møder ind og sidst på dagen, når du henter dit barn igen.

  Vi gør også gerne brug af de fælles faciliteter i Generationernes Hus. Fx multisalen med tribunen, som er et kunstværk i sig selv. Her går vi hen, når vi har brug for ekstra meget plads. Eller når børnene skal være tilskuere - eller selv optræde for andre.

  Vi har også adgang til andre, mindre rum, hvor der er særlig god mulighed for motorisk udfoldelse, kreativitet, sansestimulering m.v.

  Legeplads

  Dit barn kan også boltre sig på vores store, funktionsopdelte legeplads, som breder sig rundt om bygningen. Legepladsen er inddelt i en vuggestue- og i en børnehavelegeplads. Inddelingen giver god mulighed for, at børnene kan udfolde sig motorisk efter deres alder, og de kan altid finde en krog, hvor det er hyggeligt at lege.

  På vuggestuens legeplads er der trygt at være for de mindste. Her er både rutsjebane, gynger, sandkasse og små legehuse. Der er også træer og buske og plantekasser, som giver liv til legepladsen.

  Forrige Næste

  Til hver af de fem vuggestuegrupper er der tilknyttet to pædagoger og to pædagogmedhjælpere eller to pædagoger og en pædagogmedhjælper - afhængig af, hvor mange børn, der er i gruppen.

  Rolig start på dagen

  Vores åbningstider er:
  6:30 – 17:00 (tirsdag til torsdag)
  6:30 – 16:30 (mandag og fredag)

  Hvis dit barn møder tidligt ind (mellem kl. 6:30 – 7:15), tager vi imod jer i fællesrummet. Her får dit barn en stille og rolig start på dagen, og de børn, der ikke har spist hjemmefra, får tilbudt morgenmad (havregryn / havregrød).

  Kl. 08:00 fordeler vi børnene i grupperne, og herefter følger dagen en bestemt rytme, som både er tryg og genkendelig, men også afvekslende for dit barn. Der er faste tidspunkter for samlinger, måltider, middagslur, frugt og forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

  Ugeplan for aktiviteter

  Der er til hver uge udarbejdet en overordnet plan med struktur / aktiviteter i grupperne. Vi tager udgangspunkt i den Pædagogiske Læreplan, som danner grundlag for det pædagogiske arbejde med børnene i hele Børnenes Ø.

  I dagligdagen arbejder vi med seks læreplans-temaer, som understøtter dit barns udvikling og trivsel: 

  • Alsidig personlig udvikling
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Natur, udeliv og science
  • Kultur, æstetik og fællesskab

  Læreplanen beskriver, hvordan vi etablerer et pædagogisk læringsmiljø, der med leg, planlagte aktiviteter, spontane aktiviteter og daglige rutiner giver børnene mulighed for udvikling, læring og dannelse over hele dagen.

  Du kan som forælder følge dit barns hverdag på Aula.

  Det er bestyrelsen for Børnenes Ø, der træffer beslutninger om mad og måltider.

  Pt. har vi en forældrebetalt frokostordning, hvor vi får leveret frokost fra husets café Øens Madhus.

  Vi har også en forældrebetalt eftermiddagsmads-ordning.

  På Aula kan du se ugens menu, og du er altid velkommen til at spørge personalet, hvis du vil vide mere om måltiderne.

  Læs mere om mad og måltider under aarhus.dk/kost

  Det betyder meget for dit barns trivsel, at vi kan samarbejde. Derfor prioriterer vi et godt og konstruktivt samarbejde med dig som forælder.

  Læs mere om vores forældresamarbejde under Fælles i dagtilbuddet.

  Dit barns udvikling og trivsel er rigtig vigtig for os. Vi arbejder derfor løbende med at udvikle og forbedre vores pædagogik.

  Læs mere om vores arbejde med børnenes udvikling og trivsel under Fælles i dagtilbuddet.

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023